Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

mandag 31. mai 2010

For rått i formen?

Noe gikk galt med hvitbalansen i det vesle kameraet da BåtLab'en ble åpnet under Bygdøynesdagene søndag 30. mai. Vi har definert BåtLab'en som "Eksperimentell sone", men vi får tross alt lære oss å trykke på riktige knapper neste gang.

Uansett: båtbygger Lars Stålegård er en god historieforteller, og så får vi håpe at seerne kan glemme at genseren hans egentlig er blå. Dette er en rett-ut-av-kamera-opplevelse - foreløpig begrunnet i den gode eksperimentelle ånd. Så langt er vi bedre på båtbygging enn på videodokumentasjon. Vi skal skjerpe oss på det digitale også.

Åpning av BåtLab'en på Bygdøynesdagen 30/5-10


Sammen med Fram og Kon Tiki arrangerte Norsk Maritimt Museum Bygdøynesdagen på søndag 30. mai. Her var det mange mennesker og et innholdsrikt aktivitetsprogram: herunder broking av svorreip, demonstrasjon av museets Dokulab og arbeidet med dokumenteringen av Bjørvikafunnene - og ikke minst båtbygger Lars som orienterte alle vitebegjærlige om hvordan vi arbeider med rekonstruksjonen av Barcode6-båten. Mer om alt dette senere - først en link til våre Flickr-sider, der det ligger noen glimt fra gårsdagens begivenheter: