Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

torsdag 10. februar 2011

Fellinger i stevner

På stevnene er det fellinger av trappetrinns-type for å ta imot bordene. Disse lages med øks og tappjern. På Barcode 6 er også bordene fellt i forkant hvor det ansluter mot stevnen.


Kjølbord fastspikret


For et par dager siden spikret vi fast kjølbordene bak. Skinnrestene fra garveriet kom i forrige uke og vi har laget si ved å blande håret fra disse med kokt tjære. Hvordan dette ble laget og lagt på kommer i et separat innlegg som Håvar har skrevet - Håvar er ansvarlig for si-produksjonen.

Det føltes godt å få bordene på plass og å kunne ta av bordklemmene. Det ser riktig så bra ut synes jeg.
Verdt å merke seg er at vi ved en målestasjon , nr 6 som er litt akter om midten, ikke klarte å få bordet i samme vinkel som på modellen. Vårt bord ligger nå på 32 grader, mens det på modellen er 27 grader. Det vil si at vårt ekbord på 30 mm tykkelse ikke vrir seg på samme måte som pappbordet på modellen.
Så er det faktisk sånn at vi ikke har skalert riktig på modellen - pappbordene er skalert etter tykkelsen på resten av bordleggningen, som ligger på rundt 23 mm. Dvs at pappbordene i modellen er for tynne. Derfor stoler jeg mer på det vi har kommet ut med på båten.