Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

tirsdag 1. juni 2010

Fra kiosk til BåtLab
BåtLab'ens lokale var opprinnelig tenkt som felles billettkiosk for Kon Tiki, Fram og Sjøfartsmuseet (nå Norsk Maritimt Museum). Felles billett for de tre maritime museene på Bygdøynes ble aldri noe av (men er fremdeles en god ide!) og i mange år har lokalet vært utleid som pølsebod/snackbar/grillbar. Prosjektet gikk derfor lenge under navnet Pølsebua. Med BåtLab'en får publikum et langt mer maritimt og levende møte med museet.

I løpet av de siste månedene har museets håndverkere og en elektriker forvandlet Pølsebua til den BåtLab som man møter idag. Gammelt snackbar-interiør er fjernet og det er skrubbet bort atskillige kilo med frityrfett fra tak og vegger.

Resirkulering av materiale og enkle løsninger har vært en del av BåtLab-filosofien, her skal båtbygging, dokumentasjon og formidling stå i sentrum

Foreløpig formidler enkle tekstplakater klistret opp med limbånd litt om innholdet i prosjektet. I tiden som kommer skal vi eksperimentere med projeksjoner mot glass, skjermer og interaktive glassflater for å gi publikum muligheter til å utforske det vi arbeider med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar