Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

tirsdag 9. november 2010

Rekruttering i BåtLab'en


For en tid siden bestemte vi på muséet at vi skulle bruke BåtLab'en som et kreativt åpent verksted på familiesøndagene, som muséet arrangerer av og til. Disse dagene kan hvem som helst komme inn og, mot en liten avgift på 30:-, få bruke oss som jobber der, våre verktøy og våre materialer til å lage stort sett hva som helst.Det har vært en del barn innom, men jeg må fortelle om 3 franske gutter som kom sist vi arrangerte familiesøndag. De var på besøk i Norge sammen med sine amerikanske besteforeldre og fant altså frem til BåtLab'en. Her drev de på først en time, før besteforeldrene vill ha dem med inn på muséet for å se på film. De fulgte motvillig med og kom, etter at filmen var slutt, løpende tilbake til BåtLab'en. Besteforeldrene ville se fler muséer, men fikk ikke med guttene, som ble værende hos oss mens besteforeldrene besøkte Kon-Tiki og Fram. Senere på dagen måtte det jo ta slutt og vi tok farvel. Da hadde de snekret i flere timer og laget flere små båtmodeller.


Så kom tirsdagen og plutselig sto de der igjen. Besteforeldrene fortalte at de ikke fikk med seg guttene på noe annet, de ville bare tilbake til oss for å snekre mere. Vi forsøkte forklare at opplegget med snekkerverksted bare var på søndagen, men guttene hadde tenkt noe annet - de var allerede igang med å snekre. Så da ble det sånn at guttene var hos oss mens besteforeldrene tilbrakte et par timer på folkemuséet.


Alt i alt må jeg si at det var en fantastisk opplevelse å se en slik pur glede over å få lage noe i tre. Og disse 3 brødre var noen ordentlige sjarmører . Trolle (fra venneforeningen til muséet) Håvar, John og jeg koste oss med å ha dem på besøk.Her er de:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar