Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

tirsdag 14. desember 2010

Jam session

For et par uker siden hadde vi besøk av to mennesker som i aller høyeste grad også er involvert i rekonstruksjonen av Barcode 6, nemlig seilmaker Jørn Bohlmann og repslager Ingunn Undrum, som dere ser på bildet.

Jørn holder til ved NTNU og Ingunn ved Hardanger fartøyvernsenter. Nå var de her for å jobbe med sin respektive del av rekonstuksjonen. Jørn kikket på gamle seil vi har her ved muséet, og sammen med vår kunsthistoriker Carl Henrik Lampe gikk de gjennom ikonografi for å finne ut mer om rigger og seil fra tiden. Ingunn var mest nede i katakombene i kjelleren, hvor tauverk fra Barcode-utgravingen oppbevares. Dette ble nøye studert og dokumentert etter kunstens alle regler.

Etterpå gjennomførte vi en liten Jam session i BåtLab'en hvor Jørn og Ingunn presenterte resultater fra sine dager hos oss. Jeg var også med på et hjørne fordi undersøkelsene sammen med Jørn og Ingunn fikk meg til å se på modellen igjen, med en litt ny infallsvinkel - nemlig utifra riggperspektivet. Det førte bla til at vi fant ut at et topptømmer i framskotten trolig har gått over ripa og fungert som pullert.

Jeg skal be Jørn og Ingunn om kort å beskrive hva de fant ut og hvordan de ser for seg sine respektive felter fremover.

Sånn så det ut på Jam sessionen (sessionet? eller hvordan i huleste man nå skriver dette ord i bestemt form)


Jørn med BC6, rigget med to master.


Lin Cecilie og Hilde tatt på fersken med noen deler de hadde tenkt å stjele (neida - jeg hadde faktisk bedt om hjelp med å finne plasseringen til noen deler) I forgrunden Sarah med hodet til Jørn bak seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar