Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

torsdag 24. juni 2010

I orden og 3. omfar.

Hei, dere.

Tenker at dere er ivrige etter mere Barcode-stoff ;) . Det har jo gått en stund siden jeg skrev sist, må nok forklare hvorfor. Årsaken er delt ; Det ene er at jeg for tiden jobber på muséet i bolker, vanligvis 2 uker i slengen. Det andre er at jeg , da jeg ikke er på muséet, skal blogge hjemmefra . Hjemmebloggingen avhenger av at jeg kan koble meg inn på muséets IT-system via en hjemmekontorløsning. Den løsningen har tatt litt tid å få på plass (delvis pga mine manglende IT-kunskaper) , men nå virker jo alt være i orden..... så da er det bare å gå videre.

Modellen - det siste som handlet om bordleggning var om 2. omfar. Vi skal nå starte med 3. omfaret . Vi begynner i akteren , på styrbordsiden:

Bord x081 , akter styrbord: Passer godt i hullene mot x084 og i to spikerhull mot akterstevn.
Bord x080, midten styrbord: Passer brukbart i sua/hullene mot x083, men ikke i skaringa mot x081. Hullene i x080 hamner litt bak de i x081.
Bord x 079, før styrbord: Passer godt i hullene mot x082, Litt lang i underkant mot innhugg i forstevn, men helt fint i overkant. Hullene i x079 passer ikke mot x080, de kommer litt foran de i x080.
Bord x098 , akter babord: Bordet er skalasjekket og funnet å være ok. Passer godt i hullene mot x101 og i innhugget mot akterstevn
Bord x097 , midt babord: Passer godt i hullene mot x101 og x100, men dårlig i skaringa mot x098, virker å være lit for lang. Tenker at bordene skal skores ut enn del i dette område, slik at linjen blir lenger.
Bord x096, før babord: Nålene passer akseptabelt mot x105, men det er tilsynelatende altfor langt og stikker ut foran innhogget i forstevn, spesielt i nedkant. Se bilde . I skaringa mot x097 stikker x096 ut litt for langt, hullene sitter et par mm bak hullene i x097.


NOT: Bord blir skrudd fast etterhvert som besluttning er tatt om hvordan/hvor de skal monteres er tatt. Stort sett vil skruene sitte i originale spiker/nagelhull. I de tilfeller skruer er montert for å holde sammen deler, hvor det ikke er registrert opprinnelige festemidler, vil disse bli markert med en blå blekk-ring rundt hodet på skruen.


Sikteplan 3. omfar: Hvis man sikter fra forstevn har men to sikteplan. En linje fra forstevn til midten, som derfra "knekker" til resten mot akterstevn. Hvis man sikter fra akterstevn er det mulig å få et sikteplan i en linje fra stevn til stevn. Hvis man sikter fra forstevn, med øyet plassert litt nedenfra, er det mulig å sikte en linje fra stevn til stevn.


Jeg tror dere ser det godt på disse bildene. De to første er fra akteren, det tredje fra føren.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar