Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

fredag 28. januar 2011

Kjølbord igjen
Bakre kjølbordene er nå ferdig tilpasset. Hadde vi fått pakken med garverikapp som skal brukes til å lage si, som vi skulle fått denne uken, ville de blitt fastspikret i dag.

Nå har vi satt opp dem slik at de ikke skal vri seg tilbake under neste uke da jeg er på Hadeland
Ellers har vi jobbet videre med borrprisjektet og så har vi startet å hogge på fremre frambordene.

Under uken har vi også tatt ut målene på bordleggningen - bredder og vinkler - fra tegningene. Målene er deretter kontrollert opp imot modellen. Det viser seg at vi har en del assymetrier som vi får ta itu med under fullskala-byggingen.Apropos assymetrier - den første gjelder overliggeren i T-kjølen. På styrbord er den betraktelig tykkere enn på babord, hvilket medfører at kjølbordet på styrbord kommer til å ligge et nivå under det på babord. Vi har gjort vår nye kjøl med samme forskjell, og det medfører at båten, etter at kjølbordet er på, kommer til å ha mer volym på styrbord enn på babord. Dette må utlignes etterhvert, ellers vil ikke båten ligge i vater da den kommer på vann.

Vi har også tatt ut og merket av innhoggene i forstevnen og skal nå begynne å lage innhogget for kjølbordet mot forstevnen.På bildet til høyre sitter pappaledige Rolf Undrum. Han jobber til vanlig på Norway Yachtcharter og er meget interessert i båter. Nå som han er pappaledig tar han er tur til oss i ny og ne. Fortsett med det, Rolf !


En annen liten morsomhet - her på muséet har pensjonerte professor Arne Emil Christensen fortsatt kontor. Han er innom nesten hver dag og kommer med gode råd og verktøy fra samlingen sin .
Det er veldig gøy at han er så interessert i hva vi gør - vi setter pris på de små besøkene !


God helg !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar