Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

torsdag 4. august 2011

Beter - Hvor ??I dag har Terje og jeg atter en gang stått et par timer ved modellen for å spekulere om hvor det har sittet beter i bc6. Teorien er at betene er fjernet for å brette ut skroget , slik at det kan brukes som underlag for landvinning ved et kajanlegg. Ikke bare seksern, men samtlige Barcode-båter var i denne tilstanden.

Det finnes en bete og et par knær i funnet som muligens skal sitte i bc6, men som vi ikke har lyktes i å plassere. Gjenstår da å tolke andre spor, som kan vise vei. Vi ser på en opplenge , nr 31 som står på bottenband 57, at den ved 8. bordgang har ett innhogg på siden som fortsetter opp til ripa. Densamme opplengen er trenaglet opp til 7. bordgang, men ikke i 8. og 9. , som andre opplenger. Tolkningen vi kommer opp med, er at her kan et betekne ha stått, helt inntil opplengen. Beten er naglet, mens opplengen ikke er det. Dette kan ikke verifieres på bordleggning, fordi det mengler bord i dette område.
Noe lignende finner vi ved opplengene over bottenband 62, men her må tolkningen bli at beten har stått oppe på opplengen, som da tar slutt ved 7. bord.

Legger inn et par bilder i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar