Svenn Wold, Lars Stålegård og John Duglas nyter morgensolen utenfor BåtLab'en.

Dokumentasjon

søndag 26. juni 2011

To omfar igjen

Da er 7. omfar på plass. Det var litt knotete fordi de fremste bordene kun var knappe to meter lange, hvilket medfører at skaringen havner akkurat i baugen hvor det er som mest krumning. Å få det utvendige 24 mm tykke ekbordet til å ligge pent i skaringen blir en "omvendt" operasjon, sammenlignet med en vanlig skaring. Normalt feller man på innsiden skaringen, på det bordet som ligge utvendig i en skaring. Her, hvor det ikke er mulig få bøyd det helt inn ville det blitt en glipe i bakkant på skaringen hvis den ble fellt på vanlig måte. Det blir nesten ikke fellt i den hele tatt på innsiden hvilket medfører at bakre kanten blir nesten like tykk som bordet for øvrig. Det er jo ikke pent, derfor blir utsiden hogget ned slik at bakre kanten av skaringen får vanlig tykkelse, dette gjør at skaringen ser helt normal ut likevel. Den som ikke er klar over denne problematikk vil ikke tenke på at det er noe spesiellt.

Nå skal jeg ta litt ferie. I utgangspunket hadde jeg tenkt å ha 3 uker, men det så blir det ikke. Dels er det en jobb i verkstedet hjemme på Hadeland som vil ta mandag til torsdag i neste uke. Dels må jeg nok bruke siste uken her, fordi vi trolig ikke får hit den skipstømreren fra Limfjordsmuséet, som vi hadde håpet på. Jaja, sånn går no dagan... Det får bli mer ferie etter at båten er sjøsatt.

1 kommentar:

  1. Bra forklart om den problematiske skaringen langt framme i 7. omfar. Og med en liten gavl akter, så slipper du vel lignende problemer der? Gavlen gjør det mulig å lage en rommeligere båt uten at lengden må økes tilsvarende.

    SvarSlett